Koirat muistoissa

Tykki

Jazz Space Oddity, 24.10.2005 - 13.12.2019.

Tykki oli Kesannon ensimmäinen alkuasukas. Asuimme vielä Tampereella kun kasvattaja-Eija tuli astuttamaan Tykin emää Petsulla, mutta tulimme kaupungin hälinästä Petsun ja Miinan kanssa maaseudun rauhaan käymään.

Tykki kävi myös koiratanssikisoissa kokeilemassa, mutta paimennus oli sen leipälaji. Tykillä oli lampaisiin ehdoton auktoriteetti, sen ei juuri tarvinnut kysellä haluavatko rouvat siirtyä.

Petsu

Boomtown No April Fool, 1.4.1999 - 26.10.2011.

Petsun ansiota on, että päädyimme Kesannolle. Kävimme hakemassa Petsun lammastilalta Ruotsista ja näimme siellä ensimmäistä kertaa paimentavan partiksen. Sen jälkeen palasimme monena kesänä paimennusleirille hakemaan oppia.

Lampaat olivat Petsun elämä, se ei halunnut mitään niin paljon kuin pitää lauman kasassa. Harmi että tuohon aikaan ei vielä ollut tarjolla nykyisen kaltaisia harjoitusmahdollisuuksia ja koulutusta, Petsun motivaatiolla sillä olisi ollut potentiaalia vaikka mihin. Kotona se oli ehdoton luottotyökoira.

Niisi

Riddle, 1.4.2010 - 03.11.2010.

Niisi oli musta partistyttö, joka oli luonamme aivan liian vähän aikaa. Se jouduttiin lopettamaan lyhyen mutta rajun sairastamisen jälkeen. Ruumiinavauksessa paljastui, että sillä oli ollut märkivä keuhkotulehdus johon lääkehoito ei ollut purrut.

Niisin poismeno oli kova kolaus, se oli iloinen ja itsevarma pentu, jolla olisi ollut kaikki mahdollisuudet olla erinomainen koti- ja harrastuskoira.

Putney

Bendale Good As Gold, 6.4.1996 - 27.07.2009.

Ruskea partisherra Putney oli ensimmäinen partacolliemme. Kävimme hakemassa sen Herefordista Englannista. Putney oli varsin erikoislaatuinen koira. Se osasi olla täydellinen herrasmies silloin kun halusi, mutta pakottamalla sitä ei saanut tekemään mitään.

Putneyn kanssa eläminen johdatti meidät syvemmälle eläinkoulutukseen kuin olisimme osanneet arvata.